Zoet aardappelbeleg

Zoet aardappelbeleg

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

1.       Schil de zoete aardappel en rasp hem fijn. Snijd de knoflook en prei heel klein.
2.       Smelt de roomboter op een zachte warmtebron.
3.       Smoor de prei en knoflook in de pan als de boter gesmolten is. Voeg de geraspte zoete aardappel toe en voeg ietskruidenzout en peper naar behoefte toe.
4.       Laat het geheel smoren. Maak intussen de avocado schoon en snijd ook deze in kleine stukjes.
5.       Voeg de gesneden avocado toe en laat ze mee smoren.
6.       Voeg de halve uitgeperste citroen en roer tot slot de blaadjes van de koriander erdoorheen.

0
Een smakelijk en voedzaam bijgerecht of broodbeleg.
Zoete aardappel is niet opgenomen in het Moermandieet. Het was ten tijde van Moerman nog niet bekend in ons land.

Ingrediënten

1 eetlepel roomboter
450 g zoete aardappel
1 kleine prei
(of 2 rode uien)
3 tenen knoflook
sap van een halve citroen
1 avocado
1 verse kurkuma
kruidenzout
en peper
1 takje verse koriander ( alleen de blaadjes)

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend