Romige koolsalade

Romige koolsalade

Door: jvklinken
0 reacties

Bereidingswijze

  • Was de wortel goed en snijd in stukjes of rasp fijn.
  • Crush de walnoten met je hand in grove stukjes.
  • Snijd de witte en rode kool in heel dunne reepjes of rasp ze in sliertjes met de 
  • mandoline.
  • Meng dit met de geraspte wortel.
  • Maak een dressing door de sojayoghurt te mengen met mayonaise, mosterd, appelazijn, olijfolie, citroensap en citroenrasp.
  • Voeg de dressing toe aan het koolmengsel en laat even staan, zodat alle smaken op elkaar kunnen inwerken en de kool wat zachter kan worden.
  • Maak af met de walnoten en breng op smaak met peper en een snufje zout. 
  •  

Opties:

  • Voeg ½ mandarijn, 25 gewelde rozijnen en 1 tl kaneel toe voor een zoete, sinterklaasachtige salade.
  • Vervang citroenrasp en citroensap door sap en rasp van een sinaasappel.

Recept overgenomen uit het boek Plant Power

 

Bereidingstijd: 15 - 20 minuten
Keuken: Vegetarische keuken
Menugang: Rauwkost
Techniek: Rauw

Ingredienten (4 personen)

¼ winterwortel

25 gr walnoten

40 gr witte kool

40 gr rode kool

1 el (soja)yoghurt naturel

1 el mayonaise (zonder ei)

2 tl mosterd

½ tl appelazijn

1 tl olijfolie

1 tl citroensap

½ tl rasp van citroenschil

zeezout en versgemalen zwarte peper