• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Groene salade met kiwidressing
Groene salade met kiwidressing 3

Groene salade met kiwidressing

Bereiding

  1. Schil de kiwi’s en snijd in blokjes.
  2. Snijd de citroen door de helft en pers het sap uit.
  3. Doe de kiwiblokjes, citroensap en de rest van de ingrediënten in een hoge maatbeker en pureer met een staafmixer tot een gladde dressing.
  4. Bewaar deze dressing in een flesje met afsluitbare dop.
  1. Snijd de boerenkool in kleine stukjes.
  2. Doe de boerenkool in een kom en giet hierover 2 eetlepels van de kiwi dressing. Masseer de boerenkool nu tot deze zachter van structuur wordt en meng daarna de spinazie erdoorheen.
  3. Schil de kiwi en snijd deze in dunne plakken.
  4. Snijd de appel in dunne partjes.
  5. Verdeel het spinazie- boerenkoolmengsel over de borden.
  6. Verdeel de kiwi, appel, en blauwe bessen over de salade.
  7. Verkruimel de geitenkaas erover.
  8. Garneer de salade met de hazelnoten en kiemen en overgebleven dressing.

Serveren met haverkorrels en/of vers gemaakt Moermanbrood!

Terug naar alle gerechten

Ingrediënten

Aantal personen: 2 K R P
1 (groene) Appel
100 g Blauwe bes
3 handen Boerenkool
3 el sap Citroen
50 g Hazelnoot
4 plakjes Kaas (jong, geitenmelk)
handje Kiemen
4 Kiwi
8 el Olijfolie
1 tl Peper (zwart)
4 handen Spinazie

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Volkorenbrood met komkommersalsa 4

Volkorenbrood met komkommersalsa

Biogarde-appeltoetje 5

Biogarde-appeltoetje

Spinazie met erwten 6

Spinazie met erwten

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen 7

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen

Laatste nieuws

Advertenties

Tradeline 7
Vithortho zink 4 in 1
Lamberts Health Benefits 8

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok