Hartige taart met broccoli en venkel

Hartige taart met broccoli en venkel

6 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Vet de springvorm in met vergine olijfolie. Doe het deeg in de ingevette springvorm. Maak een niet te dikke bodem en rand, en druk deze aan met schone handen.
  3. Snijd alle groenten heel fijn, doe alles bij elkaar en voeg de kruiden toe. Knip wat verse bieslook en selderij als laatste bij het groentemengsel.
  4. Doe het mengsel als vulling in de springvorm.
  5. Strooi er de geraspte jonge kaas overheen.
  6. Bak de hartige taart in het midden van de oven gedurende een half uur gaar.
2+

Ingrediënten

Bodem
Gebruik voor de bodem het deeg van het recept voor volkorenbrood

Vulling
2 grote uien
een stuk broccoli
halve venkelknol
halve koolrabi
halve courgette
2 tenen knoflook (indien gewenst)
iets peper
verse bieslook
verse selderij
kurkumapoeder
paprikapoeder
150 gr. geraspte jonge kaas

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend