Hummus met pompoenpitten

Hummus met pompoenpitten

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
Lunch

Bereiding

– Laat de kikkererwten uitlekken en meng ze met citroensap, knoflook, komijn, koriander, olijfolie en naar smaak zeezout en zwarte peper.

 

– Pureer met een staafmixer of keukenmachine.

 

– Rooster de pompoenpitten op laag vuur in een droge koekenpan, hak ¾ deel fijn en meng door de hummus.

 

– Garneer met het schijfje citroen en het restantje pompoenpitten.

 

Recept overgenomen uit Natuurlijk! Het heden ik kookboek

0

Ingredienten

200 gr gare kikkererwten

sap van ½ citroen

2 tenen knoflook, geperst

1 tl komijn, gemalen

½ tl koriander, gemalen

2 el olijfolie

zeezout en versgemalen zwarte peper

2 el pompoenpitten

schijfje citroen

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend