Hummus met pompoenpitten

Bereiding
– Laat de kikkererwten uitlekken en meng ze met citroensap, knoflook, komijn, koriander, olijfolie en naar smaak zeezout en zwarte peper.
– Pureer met een staafmixer of keukenmachine.
– Rooster de pompoenpitten op laag vuur in een droge koekenpan, hak ¾ deel fijn en meng door de hummus.
– Garneer met het schijfje citroen en het restantje pompoenpitten.
Recept overgenomen uit Natuurlijk! Het heden ik kookboek
0
Ingrediënten
200 gr gare kikkererwtensap van ½ citroen
2 tenen knoflook, geperst
1 tl komijn, gemalen
½ tl koriander, gemalen
2 el olijfolie
zeezout en versgemalen zwarte peper
2 el pompoenpitten
schijfje citroen
WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor
✔
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend