Kiwi-Desserttaart

Kiwi-Desserttaart

6 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

  1. Snijd de abrikozen in kleinere stukjes en doe deze in een keukenmachine. Voeg hier de amandelen, de gesmolten roomboter en het citroensap aan toe.
  2. Meng in de keukenmachine tot een ‘deeg’.
  3. Bekleed een cakevorm in de lengte met bakpapier.
  4. Verdeel het deeg over de bodem tot een gladde laag en laat dit in de koelkast opstijven.
  5. Schil 1 kiwi en snijd deze in stukjes, pureer deze samen met het vlozaad en de biogarde tot een gladde mousse.
  6. Schenk de mousse in de cake vorm en laat de ‘cake’ minstens een uur opstijven in de koelkast.
  7. Schil de overige twee kiwi’s en snij deze in dunne plakken. Garneer hiermee de ‘cake’ net voor het serveren.
0
Door het bakpapier in de lengte over de bodem van het cakeblik te leggen (en er aan weerszijden uit te laten steken), creëer je een soort hangmat waarmee je de cake gemakkelijker uit de vorm haalt.

Tijd over? Snijd de kiwi-plakken dan in sterretjes voor een extra feestelijk geheel.

Ingrediënten

150 ggewelde ongezwavelde abrikozen
100 g amandelen
25 g gesmolten roomboter
½ citroen aan citroensap
250 g biogarde
3 kiwi’s
6 g vlozaad

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend