Kiwi-Desserttaart

Kiwi-Desserttaart
6 personen
Bereiding
- Snijd de abrikozen in kleinere stukjes en doe deze in een keukenmachine. Voeg hier de amandelen, de gesmolten roomboter en het citroensap aan toe.
- Meng in de keukenmachine tot een ‘deeg’.
- Bekleed een cakevorm in de lengte met bakpapier.
- Verdeel het deeg over de bodem tot een gladde laag en laat dit in de koelkast opstijven.
- Schil 1 kiwi en snijd deze in stukjes, pureer deze samen met het vlozaad en de biogarde tot een gladde mousse.
- Schenk de mousse in de cake vorm en laat de ‘cake’ minstens een uur opstijven in de koelkast.
- Schil de overige twee kiwi’s en snij deze in dunne plakken. Garneer hiermee de ‘cake’ net voor het serveren.
0
Tijd over? Snijd de kiwi-plakken dan in sterretjes voor een extra feestelijk geheel.
Ingrediënten
150 ggewelde ongezwavelde abrikozen100 g amandelen
25 g gesmolten roomboter
½ citroen aan citroensap
250 g biogarde
3 kiwi’s
6 g vlozaad
WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor
✔
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend