Groene salade met kiwidressing

Groene salade met kiwidressing

2 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

  1. Schil de kiwi’s en snijd in blokjes.
  2. Snijd de citroen door de helft en pers het sap uit.
  3. Doe de kiwiblokjes, citroensap en de rest van de ingrediënten in een hoge maatbeker en pureer met een staafmixer tot een gladde dressing.
  4. Bewaar deze dressing in een flesje met afsluitbare dop.
  1. Snijd de boerenkool in kleine stukjes.
  2. Doe de boerenkool in een kom en giet hierover 2 eetlepels van de kiwi dressing. Masseer de boerenkool nu tot deze zachter van structuur wordt en meng daarna de spinazie erdoorheen.
  3. Schil de kiwi en snijd deze in dunne plakken.
  4. Snijd de appel in dunne partjes.
  5. Verdeel het spinazie- boerenkoolmengsel over de borden.
  6. Verdeel de kiwi, appel, en blauwe bessen over de salade.
  7. Verkruimel de geitenkaas erover.
  8. Garneer de salade met de hazelnoten en kiemen en overgebleven dressing.

Serveren met haverkorrels en/of vers gemaakt Moermanbrood!

0
Als hoofdgerecht voor 2 personen, als bijgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten

Voor de dressing:
2 groene kiwi’s
8 el olijfolie
3 el citroensap
1 tl zwarte peper

Voor de salade:
4 handjes gewassen spinazie
3 handjes boerenkool
2 kiwi’s
1 groene appel
100 g blauwe bessen
4 plakjes jonge geitenkaas
50 g hazelnoten
handje groene kiemen
4 el kiwisalade dressing

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend