Salade met boekweit

Salade met boekweit

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT

Bereiding

  1. Spoel de boekweitkorrels in een fijne zeef goed door en laat uitlekken. Doe de korrels in een pan en voeg 2 keer zoveel water toe.
  2. Kook de boekweit gaar en giet af.
  3. Kook de kikkererwten zoals aangegeven.
  4. Schil nu met een dunschiller kleine stukjes van de citroen en leg deze even opzij.
  5. Snijd nu het halve roodpepertje en het bosuitje ragfijn. Pers de citroen uit. Doe het sap van de citroen in een schaaltje, knip de bieslook fijn, snijd de bleekselderij en appel in stukjes
  6. Voeg het roodpepertje, bosui, fijngeknipte bieslook, olijfolie bij het sap en doe 1 tl kurkuma en 1 tl paprikapoeder bij de dressing (en eventueel een mespunt honing).
  7. Schik de veldsla op een schaal, met de boekweitkorrels en de kikkererwten, giet de dressing erover.
  8. Garneer met preischeuten, citroenrasp en bloemen uit de tuin.
0
Honing is binnen NTTT slechts incidenteel toegestaan.

Ingrediënten

150 gr gekookte boekweitkorrels
200 gr gekookte kikkererwten.
200 gr veldsla
of in het voorjaar jonge bladspinazie
2 stengels bleekselderij
1 appel met schil
half bosje bieslook
handvol walnoten
1 lente-uitje
1 bio citroen
6 el olijfolie
half rood pepertje zonder zaad
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
eventueel mespunt honing

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend