Volkoren-pastasalade met ananas

Volkoren-pastasalade met ananas

2 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Het water samen met de bouillonpoeder en lavas aan de kook brengen.
  2. Schil de knolselderij en snijd deze in plakken.
  3. Wanneer de bouillon kookt, doet u de plakken knolselderij in de bouillon. Laat deze 5 minuten koken, haal vervolgens de plakken eruit en leg ze in koud water.
  4. Strooi daarna al roerend de volkoren pasta in de bouillon en kook deze al dente (niet te gaar) in de tijd die aangegeven is op de verpakking.
  5. Vis de lavas uit de bouillon.
  6. Giet de pasta af en laat deze uitlekken.
  7. Snijd de knolselderijplakken in dobbelsteentjes, en doe deze bij de pasta.
  8. Meng de olijfolie erdoor, zodat de pasta niet aan elkaar plakt.
  9. Laat dit verder afkoelen.
  10. Schil de mango en de ananas, en snijd ze in kleine stukjes.
  11. Vervolgens schept u alle ingrediënten en de kruiden door elkaar. Laat alles ongeveer een halfuur afgedekt in de koelkast staan om de smaken te laten intrekken.
  12. Garneer voor het opdienen de pastasalade met stukjes fruit, bijvoorbeeld wat mango of stukjes ananas.
0

Ingredienten

250 gram biologische volkoren pasta
1,5 liter water
1/2 eetlepel vegetarische bouillonpoeder
takje lavas
1 rijpe mango
250 gram verse ananas
250 gram knolselderij
3 eetlepels extra vierge olijfolie
4 eetlepels bieslook
snufje peper
1 theelepel kurkuma

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend