• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Salade met boekweit
Salade met boekweit 3

Salade met boekweit

Bereiding

  1. Spoel de boekweitkorrels in een fijne zeef goed door en laat uitlekken. Doe de korrels in een pan en voeg 2 keer zoveel water toe.
  2. Kook de boekweit gaar en giet af.
  3. Kook de kikkererwten zoals aangegeven.
  4. Schil nu met een dunschiller kleine stukjes van de citroen en leg deze even opzij.
  5. Snijd nu het halve roodpepertje en het bosuitje ragfijn. Pers de citroen uit. Doe het sap van de citroen in een schaaltje, knip de bieslook fijn, snijd de bleekselderij en appel in stukjes
  6. Voeg het roodpepertje, bosui, fijngeknipte bieslook, olijfolie bij het sap en doe 1 tl kurkuma en 1 tl paprikapoeder bij de dressing (en eventueel een mespunt honing).
  7. Schik de veldsla op een schaal, met de boekweitkorrels en de kikkererwten, giet de dressing erover.
  8. Garneer met preischeuten, citroenrasp en bloemen uit de tuin.
Terug naar alle gerechten

Ingrediƫnten

Aantal personen: 4 K R P
1 Appel
half bosje Bieslook
2 stengels Bleekselderij
150 g gekookt Boekweit
1 Citroen
mespunt Honing
150 g gekookt Kikkererwt
1 tl Kurkuma
1 Lente-ui
6 el Olijfolie
halve Spaanse peper
200 g Veldsla
handvol Walnoot

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Wortel-pastinaaksoep 4

Wortel-pastinaaksoep

Spitskoolsalade 5

Spitskoolsalade

Rauwe kiemenhummus 6

Rauwe kiemenhummus

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen 7

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen

Laatste nieuws

Advertenties

Lamberts Health Benefits 7
Vithortho zink 4 in 1
Tradeline 8

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok